Noutăți

Cum să alegi corect mânerul potrivit pentru spațiul pe care dorești să îl amenajezi?

Câteodată, avem tendința de a minimaliza importanța feroneriei alese pentru spațiul pe care dorim să îl amenajăm, totuși, ar fi bine să ne reamintim că detaliile fac de cele mai multe ori diferența, iar căminul nostru ar trebui să reflecte o extensie a personalității noastre. Tocmai de aceea, ne propunem să îți explicăm ce aspecte ar trebui luate în calcul pentru a te asigura că mânerele de uși pe care dorești să le achiziționezi completează perfect aspectul spațiului tău.

Ușile sunt un plus funcțional, necesar în cadrul locuinței tale, care acționează atât ca un separator, cât și ca un punct de acces între camere. Cele mai multe proprietăți vor avea multe uși interne și externe, care vor necesita feroneria corectă. De exemplu, o casă modernă tipică poate avea până la 18 uși interioare, în timp ce proprietățile tradiționale sau mai vechi pot include mai puține.

Pentru a-ți putea oferi o perspectivă cât mai clară, vom explora mai multe tendințe actuale în materie de mânere de uși și vom include informații tehnice esențiale pentru a-ți oferi un set de cunoștiințe complete pentru a face achiziția cea mai potrivită.

Am pregătit o listă de aspecte, de care te sfătuim să ții cont:

  1. Stilul
  2. Tipul de mâner interior – buton sau standard
  3. Funcționalitatea sau scopul ușii
  4. Aspectul general al încăperii și materialele utilizate
  5. Bugetul

1. Stilul
Începe prin a-ți defini stilul de design adoptat pentru amenajarea locuinței sau în general al oricărui spațiu pe care dorești să îl amnajezi. În cazul în care ai optat pentru un stil cu tendințe mai tradiționale, atunci alegerea unor mânere cu un design mai minimalist sau modern nu ar fi tocmai potrivite. Dacă stilul pune accent pe curbe contemporane,un mâner cu unghiuri drepte ar putea părea desprins din context, generând un efect vizual deranjant.
STILU MODERN
Mânerele de uși care au un stil modern, în general se evidențiază prin liniile proeminente cu un aspect curat, curbe contemporane și forme geometrice. Adesea, mânerele minimaliste sunt cele inspirate tocmai din simplitate, având un aspect relaxat, iar finisajul lor în tonuri neutre precum cromul sau alte finisaje mate nu face decât să sublinieze aspectul lor modest. Un exemplu excelent de mânere moderne sunt cele din colecția Buster & Punch sau Tupai.
STILUL TRADIȚIONAL SAU CLASIC
O metodă excelentă de a încorpora detaliile de epocă în casa ta, este prin integrarea unor mânere de ușă cu deverse finisaje metalice. Mânerele oferite de partenerii noștri de la Bussare se încadrează perfect acestui stil, precum și câteva colecții oferite de către Metal Bud.

2. Tipul de mâner interior – buton sau standard
Alegerea tipului de mâner depinde strict de utilizarea de care ai nevoie, precum si de preferința unui model în detrimentul celuilalt, astfel unele persoane preferă mânerele standard, în timp ce alții optează pentru butoni deoarece sunt mai ușor de deschis pentru persoanele cu dizabilități, bătrânii și copii.
Buton usa Buster and Punch Cross Alama Maner fix usa Buster and Punch Single Sided Linear Alama

3. Funcționalitatea sau scopul ușii
În acest sens, există 3 categorii principale de mânere, cele care vin însoțite de:
o rozetă pentru închidere WC , fiind o alegere ideală pentru ușile de la baie
o rozetă pentru închidere cheie, fiind o alegere ideală pentru ușile camerelor standard, cum ar fi camera de zi, camera copiilor, hol, dormitor
o rozetă închidere pentru butuc (cilindru), aceasta fiind o opțiune de blocare folosită adesea pentru ușile interioare este atunci când ușa poate fi încuiată cu o inserție de lacăt (inserție de cilindru) și se recomandă pentru încăperile care necesită încuietoare, de exemplu, birouri, săli de studiu, depozite
Algerea rozetei potrivite, se face pe baza utilității acesteia.
Maner usa cu rozeta patrata pentru inchidere WC Verofer Diana Crom Satinat Maner usa cu rozeta patrata pentru inchidere cheie Verofer Diana Crom Satinat Maner usa cu rozeta patrata inchidere pentru butuc cilindru Verofer Diana Crom Satinat

4. Aspectul general al încăperii și materialele utilizate
La ora actuală există o gamă extrem de variată de modele de mânere de interior precum și o multitudine de finisaje pentru acestea. De exemplu mânerele pentru uși din alamă sau bronz pot arăta mai bine într-o casă în culori calde, în timp ce modelele cu finisaje mai reci se potrivesc cu feronerie din oțel inoxidabil, porțelan sau crom.
FINISAJ SATINAT
Finisajul satinat a devenit extrem de popular, fiind situat în topul preferințelor clienților. Aceste modele au un luciu subtil, și o utilitate crescută deoarece la atingere nu rămân amprentele digitale și petele la fel de evident ca în cazul altor finisaje. Tocmai de aceea, nu necesită multă întreținere, fiind necesară doar o ștergere ocazională. Astfel, acesta este un exemplu excelent de finisaj unde stilul se împletește cu funcționalitatea.

Maner usa cu rozeta patrata pentru inchidere cheie Verofer Diana Crom Satinat 1 Maner usa Tupai S LINE 2275 5S Q Crom Satinat 1 scaledManer usa Tupai S LINE 4140 5S Q Crom Satinat 1 scaled
FINISAJ NEGRU MAT
Popularitatea acestui tip de finisaj a crescut extrem de mult în ultima perioadă, tocmai de aceea mulți clienți, respectiv designeri de interior optează pentru detalii contemporane de culoare negru mat nu doar pentru mânere, cât și pentru diverse accesorii de interior.
Un impact vizual puternic este oferit de combinația dintre lemn natural și mânere negru mat, fiind un contrast puternic, dar totuși plăcut, utilizat des în amenajările interioare minimaliste.

Maner usa cu rozeta patrata pentru inchidere cheie Verofer Diana Negru Mat 1Maner usa Metal Bud Flow Negru Mat 1Maner usa Metal Bud Luna R Negru Mat 1
FINISAJ CROM
Acest finisaj, este indiscutabil unul atemporal, tonul rece și neutru al unui finisaj cromat se îmbină perfect cu alte elemente de mobilier de uz casnic.
Totuși, acest finisaj poate fi considerat și modern datorită stilului minimalist și impactului izbitor, tocmai de aceea, gama de mânere cromate se va potrivi atât cu interioarele tradiționale, cât și cu cele moderne, oferind un aspect uniform.

Maner usa Tupai S LINE 293 5S Crom Lucios scaledManer usa Tupai S LINE 3095 5S Q Crom Lucios 1 scaledManer usa Tupai S LINE 2732 5S Crom Lucios scaled

5. Bugetul
Bugetul este ultimul aspect de pe lista noastră, nu datorită faptului că îi minimizăm importanța, însă punctele menționate mai sus au prioritate în alegera mânerelor, deoarece aceste atribute reprezintă baza deciziei, diferențele de preț nefiind făcute de acestea, ci mai degrabă de calitatea materialelor utilizate și desigur de brandul care produce aceste mânere. O sugestie de branduri care îmbină corespunzător raportul calitate-preț sunt Metal Bud, Verofer și Bussare. Dacă ești interesat de câteva game de produse premium, extrem de calitative și durabile îți recomandăm produsele oferite de Tupai și Buster and Punch.

Știm că amenajarea locuinței tale este un proces extrem de complex, dar și plăcut în același timp, de aceea sperăm că ai reușit să găsești câteva informații utile în acest articol care să te ghideze în luarea deciziei potrivite. Pentru a-ți ușura și mai mult munca, te încurajăm să completezi chestionarul nostru din pagina principală care a fost construit special pentru a-ți analiza nevoile și pentru a-ți oferi câteva sugestii.

Articolul anterior

Usi de interior pentru spatii mici

Articolul următor

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand alegem o usa de interior?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu am putut să vă abonăm la Newsletter. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes la Newsletterul nostru.

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul nostru și primești un cupon cu 5% reducere la prima comandă. 

Coș
Sau

Înregistrare

A password will be sent to your email address.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Categorii de produse
Urmărește-ne: