Noutăți

Usi de interior pentru spatii mici

Maximizarea spațiului. Patru idei pentru apartamente mici

Dacă locuiești într-un apartament mic știi cât de prețios este fiecare centimetru. Chiar și așa, cu câteva sfaturi de amenajare interioară poți avea un spațiu comod și aerisit.

Iată patru idei pe care le poți încerca:

1. Joacă-te cu spații de depozitare

Multe lucruri lăsate la vedere fac spațiul să pară minuscul. Cel mai ușor mod de a rămâne ordonat este să stabilești un loc pentru fiecare din lucrurile tale. Poți lua piese de mobilier cu dublu rol, precum o masă de cafea cu coș de depozitare sau un pat cu sertare. Ghidează-te după regula de trei: lasă la vedere doar trei lucruri menite să atragă privirea, restul vor deveni obositoare.

2. Alege o culoare dominantă pentru încăpere

Ideal este să folosești culori deschise, în special tonuri calde de alb.

În acest caz nu ne referim la mobilă, ci la cameră în sine. Este foarte important ca ușile să fie în același ton cu pardoseala. Plintele pentru pardoseli să fie pe cât posibil în aceeași culoare cu ușa. Dacă nu este posibil acest lucru, să fie în aceeași culoare cu peretele și ramele geamurilor. Mai ales dacă există mai multe uși dispuse una lângă alta, alegerea unei culori dominante va crea impresia de alungire.

3. Optează pentru uși glisante

O idee foarte bună și practică sunt ușile glisante în perete. După preferințe, găsești uși glisante laminate, de sticlă sau din furnir. Acestea glisează într-o casetă construită în perete și nu incomodează la deschidere și închidere. Poți regla viteza de mișcare a ușii pentru o închidere delicată și silențioasă, ori poți opta pentru sistemul de auto-închidere dacă tinzi să uiți ușile deschise.

La fel și în cazul dulapurilor, în special a celor care maschează tot peretele. Sunt o soluție extrem de eficientă în cazul spațiilor mici pentru că poți folosi zona din jurul lor pentru diverse piese de mobilier, obiecte de decor care să atragă privirea sau pur și simplu poți câștiga mai mult loc de mișcare.

4. Folosește oglinzi

Cu cât mai mari, cu atât mai bine. Le poți pune direct pe perete sau poți căuta un dulap ca și cele despre care vorbeam mai sus, cu ușa din sticlă. Oglinda va reflecta imaginea și lumina naturală de afară și îți va face casa să pară mai liberă. Bonus, combin-o cu o ușă înaltă, de minim 210-215 centimetri pentru a creea iluzia optică a unui tavan ridicat. Casa ta va semăna mai degrabă cu o cameră a unui castel decât un apartament mic în centrul orașului.

Nu suntem cu toții adepți ai stilului minimalist, dar putem împrumuta câteva lucruri din acest stil. Chiar și mici schimbări te pot face să te simți în largul tău când ajungi acasă. Secretul este să te folosești eficient de spațiul pe care il ai și să te înconjori doar de lucruri care te reprezintă cu adevărat.

Articolul anterior

Cum să îngrijești o ușă de interior?

Articolul următor

Cum să alegi corect mânerul potrivit pentru spațiul pe care dorești să îl amenajezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu am putut să vă abonăm la Newsletter. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes la Newsletterul nostru.

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul nostru și primești un cupon cu 5% reducere la prima comandă. 

Coș
Sau

Înregistrare

A password will be sent to your email address.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Categorii de produse
Urmărește-ne: